donderdag 15 januari 2009

random opmerkingen.

1. binnenkort zal in Vancouver een nieuw weersverschijnsel uitgevonden worden, simpelweg omdat alle andere al opgebruikt zijn.

2. gespot: 1 enkeling die probeert de 80's-look terug hip te maken. ik zou zeggen: nice try.

3. clichés over België en Europa swingen zo stilaan de pan uit ('de pan uitswingen' moet trouwens dringend een hipheid-medaille krijgen). laatste aanvulling: alle Europeanen zijn vertrouwd met de Hegeliaanse dialectiek. ik dacht dat we met 'het land Europa met hoofdstad Brussel' het ergste gehad hadden. helaas... [over België ga ik wijselijk zwijgen..]. de context van deze stelling was een 'tutorial' gisterennamiddag, waar de TA (teaching assistant) op een bepaald moment Hegel uitlegde omdat die blijkbaar terug populair wordt in de kunstgeschiedenis. omdat we ons in het begin van de les allemaal hadden moeten voorstellen, en hij dus wist dat ik van 'overseas' was, besloot hij zijn eigenlijk-best-wel-beknopte-maar-zeer-verstaanbare uitleg over Hegel af met 'but of course, for you Europeans this is almost basic knowledge'. OK, bij ons krijgt bijna iedereen filosofie (in tegenstelling tot hier waar iedereen er lustig op los kiest & zowaar astronomie met engelse literatuur kan combineren - en helaas is filosofie nu niet direct 'hip') - maar toch... om nu te zeggen dat we daarom allemaal specialisten zijn.

4. blijkbaar is Serge Guilbaut, 1 van mijn profs, een 'grote naam' in de kunstgeschiedenis. hij is 'the big name' van de art history department hier aan de UBC - spannend.

Geen opmerkingen: